Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


tünde

A legtitokzatosabb faj, vajmi kevés ember mondhatja el magáról, hogy látott már egyet, s még kevesebb, aki le is tudja írni, hogy néznek ki, s mi a jellemük. Ha egy mágus véletlenül betéved az erdejükbe, akkor általában bódulatba esik a tündék mágikus növényeitől, ugyanis igen közel állnak a természethez. De ha véletlenül túljutna, s egy kedvesebb tünde-lánnyal, vagy ifjabb fiúval találkozik, rögtön eláll a lélegzete. Emberfelettien magasak, idősebb, azaz 400-tól felfele akár a 200-at is elérhetik, bár ezen felül nagyon ritka tündét látni. A fiatalabbak 180 környékén mozognak. Hajuk általában szőke, fehér, vagy fekete, más nem igazán.
Szemük általában tengerkék, de sokszor smaragdban, vagy barnában pompázik. Hajuk szinte mindig hosszú, férfiaknál előfordul, hogy csak vállig ér, de különben mindenki szép, akár derékig is érő hajjal rendelkezik. Hajuk alól sokszor kiburjánzik hegyes fülük. Arcuk emberfelettien szép, makulátlanok, ruháik csodálatosak. Minden tünde vagy egyetlenegy, vagy még annyi ékszert se hord, de egyet általában igen. Ez sokszor egy diadém, mely összefogja hajkoronájukat, vagy egy karkötő.
Ruháik általában selyemből készültek. Nőknél két szép ruha eltakarja intimebb testrészeiket, s a többi átlátszó, általában, de mégis csodálatos ruha. Hátukon néha köpenyt hordanak, ezt általában vagy nyakuknál, vagy vállaiknál fogják össze. Férfiak sokszor egy lenge barna nadrágot, és egy zöld inget viselnek, s hátukon legtöbbször megtalálható az íj, meg persze oldalukon a kard.


Erejük kissé lemarad a többi fajjal szemben, de ez nekik nem jelent gondot, ügyesek, és gyorsak, és kezükben a nehéz pallos, melyet egy erős halandó is alig bír el, kezükben pihekönnyű lehet, ez is titokzatos mágiájuk része. A nők általában gyógyítók, vagy a növényekkel és a vízzel foglalkoznak. A férfiak nem ritkán a szél urai, valamint tárgymágusok, s íjaik pontosságáról legendák szólnak, valamint nyilaik mágikusak, nem lehet őket megállítani, hacsak tulajdonosa nem akarja külön azt. Gondolkodásuk filozofikus, szeretnek titokzatosan, rébuszokban beszélni, s se nem mély, se nem magas, azaz tökéletes hangjukhoz ez kitűnően illik.
Az embereket általában lenézik, hiszen hozzájuk képest alacsonyak, kisebb a mágiájuk, valamint pusztítják a természetet, s ez náluk főbenjáró bűn. Pár százévente születhetnek különc tündék, kik elhagyják falujukat, s nem a jó szolgái, valamint a tündék által elátkozott sötétebb mágiához nyúlnak, de ez rettentően ritka. Szavakkal tudnak gyógyítani még nehéz sebeket is, egy törés nekik semmi, a nők 2 szóval kiegyenesítik, s helyre teszik a csontot, súlyosabbakat már érintéssel gyógyítják, s a legsúlyosabbakhoz gyógyítalokat, s növényeket is felhaszálnak. A bájitalokhz nagyon jó érzékük van, általában hamarabb elkészülnek a főzeteiket, s sokkal tisztábbak lesznek. Benne van a vérükben, bár ezt általában gyógyításra használják, a sötét útra tértek halálos mérgeket is keverhetnek, komolyabb megerőltetés nélkül.

 

A tündék sok könyvben szerepelnek. Varázslatos erdőkben élnek. A szépek népének tartják őket. Jellegzetes a hegyesfülük és a híg vérük. Soha nem halnak meg öregedésben és még 100 éves korukban is gyönyörüek.

 

Néhány tünde képes varázsolni. Sokkal erősebbek és gyorsabbak az embereknél. Kiváló harcosok és kitűnően íjaznak. Saját nyelvük van amit ősnyelnek neveznek. Ezen a anyelven varázsolnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1243

(szandi, 2012.05.02 15:33)

akárhonnan szedted nagyon jó történet csak így tovább

Re: 1243

(kálmán luca, 2014.11.13 10:37)

nekem nagyon tetszik más fajokról is írj még

válasz

(szerkeztő, 2011.11.21 19:52)

Nem az egészet. Sok helyen utána néztem. Látom te olvastad. :) Jó könyv. Már én is olvastam.

aryadrutting@yahoo.com

(lana, 2011.10.15 17:21)

ezt az eragonbol szedted?